Bijlmerdreef 1001A - 1103 TW Amsterdam Zuid-Oost
Informatie

Vergoedingen, kwalitatieve zorg en meer

Logopedie maakt deel uit van het wettelijke basispakket van de zorgverzekeraars en wordt daarom in het algemeen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor dient de patiënt een doorverwijzing van een arts te hebben. (patiënten boven de 18 jaar oud, dienen rekening te houden met het eigen risico)

Vergoedingen

Logopediepraktijk Klein Gooioord heeft met alle grote verzekeraars overeenkomsten afgesloten voor het verlenen van logopedische zorg en de vergoedingen daarvoor.

Alle vergoedingen worden rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Indien de zorgverzekeraar de declaratie weigert, dan wordt er contact opgenomen met de patiënt en zal een factuur toegezonden worden met het te vergoeden bedrag.

Een reguliere individuele behandeling duurt een half uur. Heeft u geen gecontracteerde zorg of wenst u zelf de behandelingen te betalen, dan kunt u hierover contact met ons opnemen zodat wij samen met u een voorstel op maat maken voor de benodigde behandelingen.

Voor vragen over uw vergoedingen en informatie over uw gecontracteerde zorg kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar. Heeft u nog specifieke vragen of wenst u aanvullende informatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Annuleren afspraak en verzuim

Voor elke behandeling plannen wij speciaal voor u een tijd in en maken we een afspraak. Mocht u onverhoopt niet kunnen of bent u of is uw kind ziek, dan dient u minimaal 24 uur van te voren de afspraak telefonisch te annuleren op ons algemene telefoonnummer 020-6996219. Dit kan ook buiten werktijden door een voicemailbericht achter te laten en uw naam, tijd van uw afspraak en de naam van uw behandelend logopedist in te spreken.

Mocht u niet komen opdagen zonder tijdig de afspraak geannuleerd te hebben, dan zijn wij genoodzaakt €25,00 aan kosten in rekening te brengen per gemiste behandeling. U ontvangt van ons daarvoor een verzuimrekening welke niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. Deze rekening dient voor de volgende behandeling voldaan te worden.

Privacy

Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. In ons privacyreglement beschrijven wij hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische gegevens. U kunt het privacyreglement hier inzien.

Op deze website verzamelen wij geen persoonsgegevens. De informatie die u invult op ons contactformulier wordt alleen gebruikt om contact met u op te kunnen nemen.

Mocht u vragen hierover hebben, dan kunt altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Kwalitatieve zorg

Logopediepraktijk Klein Gooioord levert passende en hoogwaardige logopedische zorg met alleen erkend en gediplomeerd logopedisten. Alle werkzame logopedisten zijn geregistreerd bij het kwaliteitsregister paramedici en voldoen aan de kwaliteitseisen en criteria opgesteld door de NVLF.

Wij zijn in het bezit van een gecertificeerd kwaliteitssysteem dat voldoet aan de vrijwillige kwaliteitstoets 2020 opgesteld door de NVLF in samenspraak met de zorgverzekeraars. Periodiek vindt hiervoor een audit plaats. Hiermee tonen wij aan dat wij een hogere kwaliteit nastreven en ons continue verbeteren. Vanuit ons kwaliteitssysteem kan u na afloop van uw behandeling worden gevraagd een enquête in te vullen.

Mocht u vragen hierover hebben, dan kunt altijd contact met ons opnemen. Heeft u een klacht? Klik dan hier voor meer informatie over onze klachtenafhandeling.

Handige informatie

Hieronder staan een aantal verwijzingen naar interessante websites. Klik op de verwijzing om de website in een nieuw venster te openen.

www.kindentaal.nl
Informatieve website over taalontwikkeling bij baby's, peuters en kleuters
kleingooioord.praktijkinfo.nl
Algemene website van gezondheidscentrum Klein Gooioord
www.nvlf.nl
Website van de NVLF - Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie
www.stotteren.nl
Website van het stotterfonds met informatie over stotteren
www.taalsite.nl
Informatieve website over Nederlandse taal in het basisonderwijs
afasietherapie-amsterdam.nl
Website van Stichting Afasietherapie Amsterdam